Anasayfa » Blog » Patent » PCT/TR2020/050731

PCT/TR2020/050731


DENTAL İMPLANTLAR, GREFT MATERYALLERİ VE PRF İLE OSSEOİNTEGRASYONUN ARTIRILMASI İÇİN BİR TERAPÖTİK KOMPOZİSYON VE BUNUN LOKAL KULLANIM YÖNTEMLERİ

Hem dental implantlar hem de greft materyalleri günümüz diş hekimliği uygulamalarında çok sık kullanılan tedavi seçenekleridir.

Patente konu olan terapötik kompozisyonun lokal kullanımı ile kemik iyileşme mekanizmalarına etki edilerek, etkin ve başarılı bir kemik iyileşmesinin oluşması hedeflemektedir.

Yaptığımız hayvan deneylerinde bu konu ile ilgili önemli verilere ve umut veren sonuçlara ulaşıldı.

Patent başvurusu Aralık 2019 yılında yapıldı. Mart 2022 de Uluslararası Patent ofisinden gelen raporla, buluşumuzun yeni ve özgün olduğu ve endüstriyel olarak uygulanabilirliği teyit edilmiş oldu.

Bu buluşun diş hekimliği için olası getirileri şu şekilde özetlenebilir:

  • İmplant yerleştirilecek alanlarda yetersiz kemik mevcudiyetinde bu bölgede hızlı ve kaliteli bir kemik dokusunun oluşturulmasında etkin olarak kullanılacaktır.
  • İmplant yüzeyinin bu terapötik kompozisyonla kaplanması sayesinde hasta ağzına yerleştirilen implantlar daha hızlı ve kaliteli bir kemik dokusuyla desteklenecektir.
  • Diş hekimliğinde greft kullanımının yaygın olduğu, diş eti ve dişi destekleyen dokuların kaybında uygulanan cerrahi yöntemlerde de lokal kullanım ile önemli çözümler sunabileceğimizi düşünmekteyiz.

Hedefimiz dişeti hastalıkları sonucu doku yıkımına bağlı diş kayıplarını da en aza indirmek ve doğal dişleri mümkün olan en uzun süre ağızda tutmaktır.